Grøn forskning og studietrivsel på dagsordenen ved ministerbesøg

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen gæstede mandag Aalborg Universitet (AAU). Her fik hun indsigt i universitetets forskning i bæredygtighed og AAU-studerendes input til bedre studietrivsel.

Lagt online: 30.09.2019

Tekst og fotos: Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation

- Jeg tager en følelse af energi og engagement med mig herfra. Det var en fornøjelse at tale med jeres studerende og få indblik i universitetets grønne forskning.

Sådan lød det fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), da hun mandag 30. september besøgte AAU.

Rektor Per Michael Johansen og prorektor Inger Askehave tog imod ministeren i CREATE på havnefronten i Aalborg, som dannede rammen for besøget, der havde fokus på studerendes studietrivsel og forskning som nøgle til den grønne omstilling.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen på AAU-visit. Foto: Lea Laursen Pasgaard, AAU
Studieleder Nis Ovesen præsenterede ministeren for nogle udstillede studenterprojekter i CREATE.

MINISTER: STUDIETIDEN SKAL VÆRE GOD

Prorektor Inger Askehave gav ministeren et indblik i, hvordan AAU arbejder med studieliv og studietrivsel. Adjunkt Casper Feilberg fra Institut for Kommunikation og Psykologi, lektor Annette Q. Romani fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, leder af AAU’s studievejledning Rikke Jønsson og nogle studenter-studievejledere præsenterede i forlængelse heraf deres erfaringer med at øge trivslen blandt de studerende. Ministeren blev præsenteret for konceptet bag den dannelsesworkshop, som nye studerende på bl.a. psykologistudiet har deltaget i. Hun hørte også om studievejledningens initiativer, bl.a. podcasten Rundkredsen og Feel Good universet.

Ane Halsboe-Jørgensen talte også med et større hold AAU-studerende om præstationskultur, karakterjagt og studieglæde. Ministeren spurgte interesseret ind til de studerendes trivsel og løftede blandt andet sløret for, at hun i de kommende måneder vil se nærmere på det danske optagelsessystem.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Lea Laursen Pasgaard, AAU
Ministeren drøftede studietrivsel med AAU-studerende.

AAU’s grønne forskning blev præsenteret

Et andet centralt tema for ministerens besøg var AAU’s grønne forskning. Rektor Per Michael Johansen fremhævede bl.a., hvordan AAU’s strategi Viden for Verden helt naturligt betyder, at vi er med til at løse de store samfundsudfordringer og bidrage til en bæredygtig udvikling. Prodekan og direktør for SBI Thorkild Ærø og professor Lars Bo Ibsen fra Institut for Byggeri og Anlæg gav ministeren konkrete eksempler på de klimagevinster, man kan hente ved at styrke forskningen i en mere grøn og bæredygtig bygge- og boligsektor.

Det grønne fokus i AAU’s forskning var netop et andet forhold, som gjorde indtryk på ministeren.

- Universitetets forskning i bæredygtige løsninger er enormt vigtig. I har en ingeniørafdeling i verdensklasse, og det var en fornøjelse at høre om deres bæredygtige fokus. Vi kan ikke nå i mål med klimaudfordringerne, hvis vi ikke har jer med. Så derfor går jeg glad herfra i dag, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.