Solution Camp i København: Bæredygtige løsninger i fællesskab

Hvordan kan vi gøre campus mere bæredygtigt? Det var spørgsmålet, da Aalborg Universitet København inviterede ansatte og studerende til Solution Camp for at bringe deres idéer til et grønnere campus i spil.

Lagt online: 23.09.2019

Af Rosa Cecilie Plum. Foto: Asta Ejstrup-Christensen

Klimaet har for alvor indtaget dagsordenen, også på Aalborg Universitet København (AAU CPH), hvor initiativet ”Grønt Campus” blev skudt i gang med en Solution Camp. Her kunne de fremmødte komme med idéer og i løbet af dagen udvikle dem i workshops.

- På AAU CPH er vi heldige at have studerende, der er meget engagerede i klima og bæredygtighed, og det er selvfølgelig noget, vi gerne vil støtte op om. Med Solution Camp har vi sammen med AAU Innovation afprøvet en model, hvor studerende kan komme med deres idéer og bidrage til at føre dem ud i livet. Det gavner ikke kun deres arbejde med PBL, men også samarbejdet på campus, at de er med til at løfte opgaven sammen med os, fortæller campuschef Martin Vive Ivø, der bød deltagerne velkommen til arrangementet.

Idéforslag

Resultaterne af arbejdet i de forskellige workshops blev præsenteret sidst på dagen, hvor bl.a. følgende idéer blev fremlagt:

• Et retursystem for service i kantinen
  • Reducering af madspild i kantinen ved prisnedsættelse sidst på dagen
  • Vertikale haver på udvalgte vægge og bygninger
  • Etablering af taghave med vandfiltreringssystem, der kan bruge regnvand til toiletter og varme-/kølesystemer
  • Nudgingkampagne for ”brug din egen kop” og bedre affaldssortering
  • Kampagne for at gå eller cykle til AAU CPH.

Herfra vil idéerne blive taget videre i arbejdsgruppen for Grønt Campus, som vil se på mulighederne for at realisere dem.

FAKTA:

AAU CPH arbejder allerede med forskellige grønne tiltag på campus, f.eks. reducering af energiforbrug, forbedring af indeklima via solfilm på vinduer, minimering af madspild, etablering af flere el-ladestandere mv. men vil gerne gøre det bedre. Derfor er initiativet ”Grønt Campus” iværksat, hvor der bliver sat fokus på at implementere langt flere bæredygtige løsninger på campus.