Nyhedsvisning

Studerendes egne idéer skaber bedre studiemiljø

Studerendes egne idéer skaber bedre studiemiljø

Den årlige Studiemiljødag gav rum for idéudvikling, hvor simple greb og gode idéer kom på bordet. Vinderprojektet var lavet af en gruppe studerende, der havde idéer til at forvandle et larmende og rodet rum til et sted med orden og plads til gruppearbejde for flere grupper på samme tid.

Lagt online: 28.03.2019

Tekst: Trine Kristensen, AAU Kommunikation
Foto: Martin Lentz-Nielsen

Omkring 85 personer var tilmeldt Studiemiljødagen 2019 i Aalborg, hvor alle gode idéer til forbedring af studiemiljøet på AAU blev luftet og udviklet.

11 grupper arbejdede med forskellige cases, og eftermiddagen blev rundet af med kåringen af den bedste case, som samtidig vandt realiseringen af deres case til en værdi af 100.000 kroner.

Plads til både gruppearbejde og sociale aktiviteter

Vinderne blev fire studerende fra medicin med industriel specialisering, Marie Skovgaard Stephansen, Frederik Østergaard Klit, Maja Zimmer Jakobsen og Katja Lund Cliff. De vandt med casen Niels Jernes Vej 8A - Studiesal, hvor de blandt andet foreslog at opdele lokalet i to, så der bliver et stort rum med fagligt fokus og en lille afdeling til hygge og afslapning i pauserne. Dommerpanelets begrundelse sejren lød blandt andet:

”I tager et eksisterende rum, som ikke rigtigt fungerer, hvor der er rigtig mange studerende inde, som skal bruge det i deres hverdag som studierum. Med simple greb og gode ideer får I samlet de ting, der er relevante for studiet og gruppearbejdet i studiearealet og placeret de sociale aktiviteter i et socialt rum. Så med ret simple midler får I lavet noget, som virkelig bliver et godt studieområde, der både har funktionsdelingen og identifikation i indretningen. Så det er godt set – og realiserbart!”

Prorektor Inger Askehave sammen med vindergruppen fra medicin med industriel specialisering, der vandt for projektet Niels Jernes Vej 8A - Studiesal.

- Vi er alle utrolig glade over at have vundet, og vi glæder os til at se vores idéer blive realiseret, så vores studie kan få et fantastisk studiemiljø, siger Marie Skovgaard Stephansen.

- De studerende fortjener stor ros for deres mange gode idéer, som vi tager med i den årlige prioritering af studiemiljøprojekter, siger Maria Trabjerg, der er koordinator for studiemiljø hos Campus Service.

Vinderprojektet forventes færdigt til sommer

Vinderprojektet sættes i gang med det samme i samarbejde med de studerende og forventes at være færdigt til sommer. De 100.000 kroner bruges på nye skillevægge, glastavler med akustikregulerende materiale, opførelse af anatomi-cirkel i midten af lokalet og indretning af socialt rum.

Studiemiljødag på campus København i 2020

Det er tredje gang, at Studiemiljørådet er vært for Studiemiljødagen. I år blev dagen afholdt på campus Aalborg med mulighed for deltagelse af studerende fra campus Esbjerg.

Næste år afholdes Studiemiljødagen i regi af Studiemiljørådet på campus København, da lokationen for arrangementet skifter mellem København og Aalborg.

Den lokale studiemiljøgruppe på campus København havde i år selv arrangeret en studiemiljødag, hvor det overordnede tema var det psykosociale studiemiljø på AAU i København.

Læs mere om studiemiljø på AAU