Nyhedsvisning

Studiestart 2020: Se billeder og velkomstvideo her

Studiestart 2020: Se billeder og velkomstvideo her

Årets studiestart på AAU foregik på en helt anden måde end normalt. De enkelte uddannelser havde arrangeret deres egne velkomster fordelt på campusområderne i Aalborg, Esbjerg og København. Til trods for afstandskrav, håndsprit og mundbind var der stadig overskud til smil og imødekommenhed både fra tutorer og de godt 4.500 nye studerende.

Lagt online: 01.09.2020

Tekst: Trine Kristensen, AAU Kommunikation

Håndtryk, fyldte borde og bænke og masser af mennesker samlet ét sted var i år afløst af albuehilsener, behørig afstand og mindre forsamlinger ved årets studiestart på AAU i Aalborg, Esbjerg og København.

Den traditionsrige fælles morgenmad på Honnørkajen i Aalborg var i år erstattet af særskilte velkomster på hvert enkelt studie, hvor de nye studerende blev inddelt i klynger på 30 personer.

Rektor Per Michael Johansen, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen, forkvinde for Studentersamfundet Cecilie Pallisgaard og studenterpolitisk ordfører Jacob Blasius Thomsen bød officielt velkommen med taler, som var optaget på video på forhånd.

- Du får rammerne for at skabe et godt og solidt afsæt for resten af livet med en uddannelse på Aalborg Universitet. Men det er dig selv, der skal tage uddannelsen. Du skal selv tage ansvaret, gøre dig umage og tage chancer – gerne sammen med dine medstuderende. Du vil helt sikkert komme til at fejle, men det gør ikke noget. Det er nødvendigt at fejle for at blive klogere, sagde rektor Per Michael Johansen blandt andet i sin tale.

Se velkomstvideo med alle fire taler her

 

Se billeder fra studiestarten i Aalborg (foto: Lars Horn)

Se billeder fra studiestarten i Esbjerg (foto: Line Tausen)

Se billeder fra studiestarten i København (foto: Duc Phung)

Se endnu flere billeder fra studiestarten på Facebook

Læs artikel og se indslag fra TV2/Nord om studiestarten i Aalborg